RegieWijzersGilde
Een gilde of ambacht was in grote delen van Europa in de tijd voor de Franse Revolutie een belangenorganisatie van personen met hetzelfde beroep.
In een gilde werd kennis en ervaring uitgewisseld. Nieuwe gildeleden werden opgeleid in het vak. Na een gedegen opleiding kon een leerling erkend worden als vakman met de titel gezel en uiteindelijk de titel meester verkrijgen na het doen van de gilde- of meesterproef. Het gilde behartigde de belangen van de gildeleden, en beschermde hen. Vaak had een gilde het alleenrecht op het uitoefenen van het vak, wat leidde tot de zekerheid van kwaliteit van het werk met een keurmerk, soms zelfs tot een monopolie in de handel.
Een gilde had een grote invloed op de samenleving en andersom.
De Regiewijzers hebben het RegieWijzersGilde om deze achtergrond opgericht, specifiek voor het vakmanschap rondom de IT Regisseur. De titel Meester hebben wij vervangen door Gecertificeerd Praktisch Regisseur, GPR, om mee te gaan in de huidige tijdsgeest.
Ons doel is om door het delen van kennis en ervaring het aantal vakbekwame IT Regisseurs te laten groeien.
Alleen voor vakbekwame Regisseurs
Toetreden tot het gilde is een proces op zichzelf. Het Gilde is alleen toegankelijk voor mens en organisatie die zich het vak van IT Regisseur eigen willen maken, dan wel in praktijk hebben bewezen de rol van IT Regisseur uit te kunnen voeren.
Dat kunnen klanten, leveranciers en of adviseurs zijn.
Diverse rollen mogelijk
Niet iedere deelnemer aan het gilde vervult dezelfde rol of rollen. Het gaat om het invullen van de rol die bij jou (jouw organisatie) past. Rollen kunnen zijn ambassadeur, trainer, coach, of (Part time) Interim Regisseur.
Intakeproces
Het intakeproces wordt uitgevoerd door één of meerdere Regiewijzers. Aan de hand van een intakeformulier worden met de kandidaat/kandidaten tenminste twee gesprekken gevoerd om te achterhalen of iemand inderdaad een geschikte kandidaat is om het Regiepad te volgen dat leidt tot het GPR certificaat en de gewenste rollen in het Gilde.
Gilde bijeenkomsten
Deelnemers aan het Gilde worden geinformeerd via de nieuwsbrief over mogelijke bijeenkomsten. Dat kunnen workshops, events en dergelijke zijn.